Hanımeli Kadın Dünyası Sitesi
Susam Yağı PDF Yazdır E-posta

Susam ( Sesamum İndicum )

Susam ( sesame ) bitkisel familya olarak Pedeliaceae familyasından gelmektedir. Ana vatanı Afrika olan bir bitki türü olmakla beraber, Asya, Avrupa ve Türkiyenin sıcak bölgelerinde tarımı yapılmaktadır. Susam ( de sésame ) bitkisi tohumlarını kapsül meyvelerinin içinde bulundurur ve bu kapsüller çok sayıda tohum bulunur. Genelde yağı için yetiştirilmekle birlikte, tahin susam ( sésamo ) dan yapılmaktadır. Ayrıca susam ( sesam ) simit ve çörek üzerine konularak hoş bir tat sağlamaktadır. Susam ( кунжут ) oldukça lezzetli bir baharattır.


Susam Yağı ( Sesamum İndicum Oil)

Susam Yağının Faydaları: Susam yağ olarak oldukça fazla alanda kullanılmaktadır. Bu alanlar;

Yemeklik Yağ

Susam Yağı “Çin mutfağı” nın vazgeçilmez yemeklik yağıdır.

Tıp

Bazı perapat ların hazırlanmasında, zeytinyağı ile birlikte çok eskiden beri kullanılmaktadır.

Anti Aging

Yaşlanmayı geciktirici özellikleri bilinmektedir.

Masaj Yağı

Çok iyi taşıyıcı bir yağ olduğu için, masaj yağı karışımlarının vazgeçilmezidir.

Güneş Koruyucu

Terden ısıdan nemden etkilenemez dolayısıyla ideal güneş koruyucudur.

Ney Bakımı

Asit oranı düşük olduğu için, ney enstrümanı bakım yağı olarak kullanılır.

Kozmetik

İdeal bir kozmetik yağdır.


Susam Yağının Kullanımı

Bu bölümde susam yağının faydalarını ve kullanım alanlarını yazacağız.

Saç bakımı: Susam yağını saç bakım yağı olarak kullanılan, susam yağı tek başına kullanılabileceği gibi diğer yağlarla karıştırılarak kullanılabilir. Saçları beslemek ve güçlendirmek için tercih edilir.

Saç dökülmesi için, badem yağı ve hint yağı ile karıştırılır.

Saç uzatmak ve saç bakımı için, badem yağı ve shea butter ile karıştırılır.

Kirpik ve Kaş bakımı: Kirpik ve kaşları beslemek uzatmak için, badem yağı, hint yağı ile karıştırılarak kullanılabilir. Bu karışımı gece yatmadan önce ve rimelinize birkaç damla ekleyerek günlük düzenli uygularsanız oldukça etkili sonuçlar alırsınız.

Tırnak bakımı: Tırnakların kırılmasını engeller, özelikle shea butter ve cocoa butter ile birlikte karıştırırsanız kremimsi bir yağ formu elde edersiniz. Bu kremi tırnaklarınıza ve tırnak etlerinize uygularsanız harika tırnak bakımı sağlar.

Yaralar ve cilt lekeleri: Yara ve yanıkların bakımında kullanlır, çabuk iyileşme ve cilt lekesi oluşumunu engellemekte kullanabilirsiniz. Hint yağı ve shea butter ile karıştırarak kullanırsanız, yaraların hızlı iyileşmesine yardımcı olduğu gibi, ciltte leke oluşumunu engellemeye yardımcı olur.

Kaynak:

http://www.doakozmetik.com/default.asp?git=9&urun=52

 

İstatistikler

Üye : 18
İçerik : 224
Sayfa Gösterimi : 833511