Hanımeli Kadın Dünyası Sitesi
Tatlılar
Tatlı çeşitleri :
- 1. Baklava
- 2. Tel kadayıf
- 3. Künefe
- 4. Ekmek kadayıfı
- 5. Tulumba tatlısı
- 6. Pekmez Helvası
- 7. Peynir Helvası
- 8. İrmik Helvası
- 9. Gaziler Helvası
- 10. Kağıt Helvası
- 11. Un helvası
- 12. Güllaç
|
Devamını oku...
|
|
Malzemeler
- 1 kg. süt
- 3-4 yemek kaşığı un
- 11 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- Yarım paket margarin
Hazırlanışı
Süt, un ve şeker bir tencereye konulur ve mikserle iyice çırpılır. Krema kıvamına gelinceye kadar karıştırılarak pişirilir. Vanilya ve margarin ilave edilir. Margarin eriyinceye kadar karıştırılır. Ocaktan alınıp, mikser ile 10-15 dakika çırpılır. Kaselere yada dikdörtgen borcama dökebilirsiniz. Servis yapıncaya kadar buzdolabında muhafaza ediniz.
Afiyet olsun...
|
|
|
|
|
İstatistikler
Üye : 18
İçerik : 224
Sayfa Gösterimi : 817108